10 mar 2020, 12:12

*** 

  Poesía
424 2 1

Ще завали
Земята ще изгнива.
Тревите ще
израстват,
А ние ще мълчим.
Ще плачем.
И тихо ще посрещаме
деня, нощта
и повторението
да сме живи...
Баналната агресия ще извисява
ръста си
и ще отразява
илюзията ни че като мълчим,
сме живи...
Земята ще изгнива под нозете ни,
а ние ще се раждаме - дъждовни капки...
Ще плачем. И наистина ще мънка
страданието ни
че не умеем да страдаме.
И Бог тогава ще ни вземе
във дланта си,
ще ни измисли маски хубави,
които да ни пазят
от живеене.
Вселената ще ни презира
като паразитиращи
и ще бръкне в джоба си
от съжаление
и от желание все още да гъделичкаме
недрата й...
Ще завали.
И ще бъде твърде тихо.
Прозорците ще ни напомнят
ремонтиране,
машините ще ни повеждат
към следващите залъци...
И мокри, до костите на празнотите си,
ще бъдем тъжни!
Добра ще бъде имитацията ни
на чудовища-машини,
които страдат.
И Космосът тогаз не ще изгуби
възможността си да ни гледа
от километрите,
да се блазни че сме тъй мънички,
че го посрещаме със възхищение...
А в нашите души ще бъде тихо.
И тези, от нас, които видят имитацията,
и презрат страданието,
ще видят и дъжда.
Със тялото му ще се измерят
и ще нарушат тишината.
Ще пръснат маската!
Но ще получат хиляди ритници
от удара с подаръка господен...
Вселената ще им се смее,
ала тихо,
пак тихо,
ще завали в душата й
и ще им се възхищава.
Всичко ще се случва тихо.
Все тъй тихо.
Тихо.

© елена красимирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е вместо коментар...

    Страхът 
     
    Маймунките - човекоядки,
    в тъмните ми детски нощи,
    броях минутите,
    а мракът беше много гъст,
    после, в студа се топлехме
    с телата си,
    страхът предпазваше ни
    от изчезване.
    страхът предпазваше ни
    от умиране, 
    но после свободата,
    непоканена пристигна,
    с ритници го изгониха,
    страха.
    и вече всичко е различно,
    и модерно,
    раздадено е, светло, уредено.
    къде изчезнаха онези
    детски тайни?
    попитайте ги,
    своите деца.
    попитайте и облака,
    затворил
    в памучното си тяло
    мълнии и дъжд.
    страхът изчезна,
    вече сме свободни!
    и няма тайни,
    няма чудеса.
    защо ли се уплаших,
    днес, защо ли?
    от тази
    тъй ненужна свобода...
Propuestas
: ??:??