А зад вратата на живота
кръжат загадъчни звезди,
но много близо е Голгота
и много надалеч си Ти,
Спасителю. Грабливи птици
кълват месата ни без жал.
Пилат с народните умници –
навдига пълния бокал...
Той има власт над Палестина,
закони за народа прост.
Пред Бог Отец, Бог Дух и Сина
за общо благо вдига тост.
А ние викаме „Осанна”
и легионите търпим.
Но утре новата ни вяра
Престола си ще вдигне в Рим.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados