4.06.2009 г., 12:21 ч.

*** 

  Поезия
470 0 2

А зад вратата на живота

кръжат загадъчни звезди,

но много близо е Голгота

и много надалеч си Ти,

Спасителю. Грабливи птици

кълват месата ни без жал.

Пилат с народните умници –

навдига пълния бокал...

 

Той има власт над Палестина,

закони за народа прост.

Пред Бог Отец, Бог Дух и Сина

за общо благо вдига тост.

А ние викаме „Осанна”

и легионите търпим.

Но утре новата ни вяра

Престола си ще вдигне в Рим.

© Иван Миланов Шопов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??