Jun 4, 2009, 12:21 PM

*** 

  Poetry
469 0 2

А зад вратата на живота

кръжат загадъчни звезди,

но много близо е Голгота

и много надалеч си Ти,

Спасителю. Грабливи птици

кълват месата ни без жал.

Пилат с народните умници –

навдига пълния бокал...

 

Той има власт над Палестина,

закони за народа прост.

Пред Бог Отец, Бог Дух и Сина

за общо благо вдига тост.

А ние викаме „Осанна”

и легионите търпим.

Но утре новата ни вяра

Престола си ще вдигне в Рим.

© Иван Миланов Шопов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??