11 ago 2010, 21:00

* * * 

  Poesía » Para niños
1171 0 2

Гатанки за животни

 

Скокльо първенеца

дебне го ловецът.

За кожухче меко

цели отдалеко.

 

***

 

Сив, космат и зъл,

с остри зъби, без акъл.

 

***

 

Малка героиня,

в къща синя,

с цялата рода

носи си труда.

 

***

 

Закръглена дама,

предпочита слама.

 

***

 

Рогата дебеланка,

на шията с камбанка.

 

***

 

В килера сива пъргавелка

не остави и обелка.

© Росица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??