11.08.2010 г., 21:00 ч.

* * * 

  Поезия » За деца
1170 0 2

Гатанки за животни

 

Скокльо първенеца

дебне го ловецът.

За кожухче меко

цели отдалеко.

 

***

 

Сив, космат и зъл,

с остри зъби, без акъл.

 

***

 

Малка героиня,

в къща синя,

с цялата рода

носи си труда.

 

***

 

Закръглена дама,

предпочита слама.

 

***

 

Рогата дебеланка,

на шията с камбанка.

 

***

 

В килера сива пъргавелка

не остави и обелка.

© Росица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??