Гатанки за животни
Скокльо първенеца
дебне го ловецът.
За кожухче меко
цели отдалеко.
***
Сив, космат и зъл,
с остри зъби, без акъл.
***
Малка героиня,
в къща синя,
с цялата рода
носи си труда.
***
Закръглена дама,
предпочита слама.
***
Рогата дебеланка,
на шията с камбанка.
***
В килера сива пъргавелка
не остави и обелка.
© Росица Ангелова All rights reserved.