7 смъртни гряха
Седем гряха, седем дни.
Господ се провали.
Създаде ни наивни,
а после ни уби…
Гордостта се възцари
в твоята душа,
обгърна те и заслепи...
Наивен ще си Ти завинаги.
Леността те връхлетя,
предаде се без бой сега
изцяло тя те покори
и бързо състари.
Гневът те възроди.
Желанието за кръв те покори.
Мигновено Ти уби
и престъпи вековните си клетви.
Лакомията бавно те обви,
материално зависим стана Ти,
докато хора умираха от глад,
ти живееше в своя греховен свят.
Завистта те промени,
доведе те до самоубийството Ти,
но нямаше избор Ти,
когато завиждаше на хорските души.
Похотта те озвери,
жива плът бе в главата Ти,
но нищо не спечели Ти,
защото съгреши.
Алчността бавно те уби
и мъчейки се Ти,
изрече гласно димите:
Господи, прости!
© Явор Иванов Todos los derechos reservados
Идеята ти иска повече!