26.10.2008 г., 14:56 ч.

7 смъртни гряха 

  Поезия » Друга
723 0 1

7 смъртни гряха

 

Седем гряха, седем дни.

Господ се провали.

Създаде ни наивни,

а после ни уби…

 

Гордостта се възцари

в твоята душа,

обгърна те и заслепи...

Наивен ще си Ти завинаги.

 

Леността те връхлетя,

предаде се без бой сега

изцяло тя те покори

и бързо състари.

 

Гневът те възроди.

Желанието за кръв те покори.

Мигновено Ти уби

и престъпи вековните си клетви.

 

Лакомията бавно те обви,

материално зависим стана Ти,

докато хора умираха от глад,

ти живееше в своя греховен свят.

 

Завистта те промени,

доведе те до самоубийството Ти,

но нямаше избор Ти,

когато завиждаше на хорските души.

 

Похотта те озвери,

жива плът бе в главата Ти,

но нищо не спечели Ти,

защото съгреши.

 

Алчността бавно те уби

и мъчейки се Ти,

изрече гласно димите:

Господи, прости!

© Явор Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??