Помежду ни - ничия земя.
От моите до твоите пръсти.
Топи се ледникът след засушаване,
ако греша е непростима мъст.
Тлее земетръс в пластовете от мълчание.
Ще се отвори кратер от омраза
и себичността ще ни погълне -
огнен звяр, напълно обладан от ярост.
Думите ще нажежат и въздуха,
обръгнал и на бури, и светкавични камшици.
Погледите ни, преди да ослепеят и очите
ще обледят отново малкия ни рай.
Миг само и кошмарът ще се случи -
отломките от острова спасителен
ще се разпукат - пяна от мехурчета,
покрила дребните неща на битието.
Ако не си простим.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados