19 mar 2020, 9:38

Давам ви прошка 

  Poesía » Otra
502 0 0

След толкоз обиди и скверни слова,

след толкоз неради, след толкоз борба.

Дали, ще намеря в себе си прошка,

дали, ще успея без жлъч да простя.

 

Дали, ще съм същия, както преди,

ще търся планети, ще търся звезди.

Наметнал небето под старата кьошка*,

ще гледам герана, ще имам мечти.

 

Ще бъда ли пак голобрадо момче,

което обича света от сърце...

Тогава вземете я моята прошка,

без страх ви я давам с двете ръце.

 

____________________________________________

 

*Кьошк(чардак) - Висока покрита тераса на къща.

 

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??