19 sept 2011, 9:14

А виждал ли си нуждата на сляп 

  Poesía
1265 0 35

Ти виждал ли си сянката на дъжд

да пада бавно зад гърба си.

Или зората да зачене ръж

от утринния писък на гнева си.

 

Не си ли виждал спомените в мен,

как правят си „закуска за шампиони”

и ме преглъщат нощем, после в ден,

намръщени, нали съм шепичка пирони.

 

Не си ли виждал паднала душа

пред прага на измислено спасение,

а дойде ли смирено сутринта

тя търси новото грехопадение.

 

А виждал ли си нуждата на сляп

да преповярва в Божиите сили,

да му заръча три комата хляб

и с тях да се нахрани. Не, не си ли? 

© Николина Милева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??