По стълбичката на живота, се изкачваш,
в чантичката сложила си плАна
и кое, как точно, да направиш,
ще те напътстват не един и двама!
"Животът е пред теб!"- ще казва всеки.
"И не се отказвай от мечтите! ",
но не ще са пътищата леки
и няма да ти са еднакви, дните!
Провокации, в живота ти, ще има,
лъжовните моменти ще са много,
от удоволствията на живота, взимай,
на предизвикателствата - гледай бодро!
И може би, по пътя си - ще паднеш....
скъпоценност за сърцето, ще изгубиш...
внимавай - и в обвивката измамна,
на житейския поднос, да не се влюбиш!
Вглеждай се на хората, в сърцата -
не в усмивките им и в лицата,
виж невидимото им - в душата,
знай - винаги ценѝ се, добротата!....
Животът си, като на кинолента,
ще върнеш някой ден, назад -
и този....и още хиляди моменти,
със умиление ще връщаш, в бяг!
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados