МОМИ КРАСТАВИЧАРКИ
Работни ф село са мумити!
Отбирът тоя занаят!
Нефчесъни и неумити -
беш - крастъвици да берът!
А ф село крастъвици млоогу...
Кату зафанът от заран -
берът, берът до изнимога...
Да ни утиди нищу зян.
Нали муми са със зъкалки,
ич ни прубират ги биля.
Берът ги фсякъкви - и малки,
и ей тъквис - пу две кила!!
Щом фанът някуя гуляма
и фсички там са събирът -
насищъни туй чуду нямъ!
Очити им шъ истекът...
Не стига ф день, и ф нош длибока
пак не мирясвът. Уууу, муми!
Брей, кату зафурсират блока,
то фсе ино, чи са лъми...
Ни крастъвица вечи, Божей,
ни курдишон барем за цяр...
От другу селу ш съ нъложи
да фнасьъми крастъвичар!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
радвам ти се...