22 abr 2021, 18:37

Ад 

  Poesía » Filosófica
405 1 1

 

 

Просто мисли в кръг,

играят като нестинарки по жарава,

кога ли ще починат те от дълъг път,

когато жар от черна стане пепелява.

 

Въглен ли е всяка мисъл,

гори ли, пътища дали чертае,

в моя ум сякаш зъл магьосник ме орисал

вечно мойта мисъл да блуждае.

 

Мисли с лапи черни,

със зъби като на хиена,

обхващат моя разум и се сливат с моите вени,

кръв, с отрова заменена.

 

Демони ли, таласъми,

сенки черни със души горещи

се вливат бавно във съня ми

и играят с каменни нозе на моите плещи.

 

Не остана в жилите ми кръв,

късчета от мене взеха,

защо е толкоз бяла мойта плът,

дали защото ме така проклеха:

 

Очите да са кладенци без отражение,

езикът ти оръжие за обречени,

ръцете самоубийствно брожение,

а косите змии във своята игра оплетени.

 

С тез очи аз надежда не видях,

езикът ми уви, и любимите рани,

ръцете ми дори до болка да ги драх,

оставиха в душата само синини.

© Elina Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Просто мисли в кръг,

    играят като нестинарки по жарава,"

    Знам, всеки носи Ада вътре в себе си
    сред сбърканите мисли и представи.
    (Доброто е притихнало потресено)
    Дори и да платиш за да забравиш
    все нещичко остава. И пробожда.
    Върви след тебе - сянката на пес.
    И бягството изглежда невъзможно,
    че вчера е черупката на днес.
Propuestas
: ??:??