Ако знаеше как го обичам!
С любов, покълнала от зрънце Космос
преди Галактиките и мъглявините...
Една любов невидимо прикрита,
опитваща великолепието си да покаже
и търсеща с оскъдното човешко слово
да изрази многопосочно същността си.
Ако знаеше как...
За мене беше повече от всичко.
Животът ми без него е битуване.
Кажете как да му призная ничком
и да изпразня всеки атом от хитруване,
да заявя, че искам да сме заедно докрай...
Ако само знаеше...
Какво за него съм, какво ли знача?!
Из дебрите на ерите е май,
когато любовта ми смело крачи,
макар че раменете ми тежат от рискове!
Животът си готова съм да му даря,
положила в нозете му изгнили кръстове,
звезди да паля и да ги гася.
Ако...
Прекрасно е със него да мълчим,
когато дишаме един и същи въздух
и гали моя дъх с любов дъха любим.
Ако знаеше как го обичам!
© Диана Кънева Todos los derechos reservados