5 мар. 2013 г., 07:59

Ако... 

  Поэзия » Любовная
483 0 2

Ако знаеше как го обичам!

С любов, покълнала от зрънце  Космос

преди Галактиките и мъглявините...

Една любов невидимо прикрита,

опитваща великолепието си да покаже

и търсеща с оскъдното човешко слово

да изрази многопосочно същността си.

 

Ако знаеше как...

За мене беше повече от всичко.

Животът ми без него е битуване.

Кажете как да му призная ничком

и да изпразня всеки атом от хитруване,

да заявя, че искам да сме заедно докрай...

 

Ако само знаеше...

Какво за него съм, какво ли знача?!

Из дебрите на ерите е  май,

когато любовта ми смело крачи,

макар че раменете ми тежат от рискове!

Животът си готова съм да му даря,

положила в нозете му изгнили кръстове,

звезди да паля и да ги гася.

 

Ако...

Прекрасно е със него да мълчим,

когато дишаме един и същи въздух

и гали моя дъх с любов дъха любим.

Ако знаеше как го обичам!

 

 

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??