21 feb 2017, 23:17

Ако днес ти... 

  Poesía » Filosófica, Verso libre
529 0 0

Ако днес ти роза посадиш
и щателно се грижиш да порасне;
Деня ти тя ще оцвети 
и земята ще е по-красиво място.

Ако днес ти роза посадиш, 
а утре някой се протегне;
Ако в тоз момент не възразиш, 
една светулка бързо ще залезе
и светът не ще е вече тъй красиво място.

Ако днес ти роза посадиш, 
но утре я оставиш в самотека;
Замисли ли се колко ще раниш
зависима от само теб душица
и колко ти света ще погрозниш?

© Космически автор Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??