21.02.2017 г., 23:17 ч.

Ако днес ти... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
526 0 0

Ако днес ти роза посадиш
и щателно се грижиш да порасне;
Деня ти тя ще оцвети 
и земята ще е по-красиво място.

Ако днес ти роза посадиш, 
а утре някой се протегне;
Ако в тоз момент не възразиш, 
една светулка бързо ще залезе
и светът не ще е вече тъй красиво място.

Ако днес ти роза посадиш, 
но утре я оставиш в самотека;
Замисли ли се колко ще раниш
зависима от само теб душица
и колко ти света ще погрозниш?

© Космически автор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??