Ако днес ти роза посадиш
и щателно се грижиш да порасне;
Деня ти тя ще оцвети
и земята ще е по-красиво място.
Ако днес ти роза посадиш,
а утре някой се протегне;
Ако в тоз момент не възразиш,
една светулка бързо ще залезе
и светът не ще е вече тъй красиво място.
Ако днес ти роза посадиш,
но утре я оставиш в самотека;
Замисли ли се колко ще раниш
зависима от само теб душица
и колко ти света ще погрозниш?
© Космически автор Все права защищены