А ти четеш ли?
Не книги, а очи човешки?
Ако видиш там дори и грешки,
кажи ще спреш ли?
... Или ще продължиш?
Въпреки видяното две очи не спираш да следиш.
Гориш! Отдалечи се!
Така е с любовта - ако твърде близо се приближиш,
неусетно в страст и болка ще изгориш!
Но далеч от огъня студено е,
така че остани! Най-сладко е туй що забранено е!
© Любомира Дичева Todos los derechos reservados