24 nov 2017, 22:48

Ако можеше 

  Poesía » De amor
342 0 2

Ако имаше зрънце

нестигащо чувство у мене –

аз за него пешком

до Луната ще ида!

 

Ако имаше начин

да стигна до тебе –

на обязден Пегас

бих пристигнал!

 

Ако нещо е в пречка до тебе да дойда –

аз барут ще подложа отдолу!

И Пространство и Време така ще задраскам

та да бъда при тебе отново!

 

Де да беше възможно туй всичко Любима –

ще задраскам кресливи съвети,

и ще ида ей там – при Венера –

да измоля от Райското цвете!

 

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??