16 abr 2011, 11:20

Ако внезапно... 

  Poesía » De amor
665 0 7

Ако внезапно ми пожелаеш душата  -

така изведнъж - не бих ти я дала...

(Сделката на Фауст с Дявола ти е позната.)

Сто процента няма да я вземеш цялата...

 

Ще ти дам половината - щом  искаш -

но завинаги ще си запазя

периметър само мой, единствен,

в който мога винаги да вляза

 

като в църква тиха. Да се скрия.

Да говоря с Дявола и Бога,

като вълк срещу луна да вия,

да заплача в радост и тревога.

 

Ако внезапно ми пожелаеш тялото

със пресметливост хладна и воля строга -

вземи го без остатък. Давам ти го цялото!

Ала душата си, уви... не мога!

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??