Ако внезапно ми пожелаеш душата -
така изведнъж - не бих ти я дала...
(Сделката на Фауст с Дявола ти е позната.)
Сто процента няма да я вземеш цялата...
Ще ти дам половината - щом искаш -
но завинаги ще си запазя
периметър само мой, единствен,
в който мога винаги да вляза
като в църква тиха. Да се скрия.
Да говоря с Дявола и Бога,
като вълк срещу луна да вия,
да заплача в радост и тревога.
Ако внезапно ми пожелаеш тялото
със пресметливост хладна и воля строга -
вземи го без остатък. Давам ти го цялото!
Ала душата си, уви... не мога!
© Нина Чилиянска Все права защищены