9 ene 2013, 11:50

Акростишен сонет 

  Poesía
629 0 5

 

-----


Блянове — ято химери
есенно режат нощта.
Зракът мъглите си мери,

трупа над мене ръжда.
Едри, ненужни, нечисти —
бясно танцуват с дъжда
езерно-тъжните мисли.

Няма я тази звезда —
ярка, на връх-полумрака,
мамеща с дива езда —
автор на щастие кратко!

С тебе — в сърцето забоден,
ъгъл по ъгъл кроя
нощи, безсънно избродени...

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??