1 feb 2011, 18:02

Алпинист 

  Poesía » Para niños
781 0 3

Много смело е момчето -

алпинист ще става.

Винаги с него е въжето,

цял ден го скатава.

 

Вижте, изкатери гардероба,

от пердето парашут направи.

Скочи и разсърди баба,

нейната кавга не ще забрави.

 

После по оградите високи

се изкачва до насита.

Нарани си ходилата боси,

как за помощ да попита?!

 

Този малък алпинист

само чака люта зима.

Да превземе връх скалист

и желание, и сили има.

 

Ето, че земята сняг покри,

веят вънка страшни хали.

Нашият герой се скри -

мама печката запали.

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на всички за посещението и топлината!
  • Децата трябва да играят и да имат мечти... Техните мечти са най-чистите... Поздрав!
Propuestas
: ??:??