И
преливаш във мен
изчезваш, разтапяш се в самотата
и
крещиш във мрака,
а аз оставам и в тебе,
и в мене,
потъвам,
не знам и не искам,
а искам, копнея, лелея,
и пак изчезваш
изпод пръстите ми
като
спомен, като пепел и лъст
и се чувам да шепна,
а думите липсват, изгарят
душата и
я прокъсват -
сякаш ешарп от коприна
потъваш
в сърцето ми -
огън и болка,
изстинах, изчезнах, изплаках,
обичайки те,
не помня, не забравям
и пак те обичам,
знам, че си тук и те няма
и
крещя от мъка и смях -
като вой на безумие, на слабост и злоба,
обичам те,
не ми отговаряй,
недей се обръща,
въпреки че чакам и слушам,
слушам зимния вятър и
чакам...
24,12,2018
© Teddy Daniel K. Todos los derechos reservados