Ангелско
Погледнах на света с очи на ангел
и пак не вярвах в светлината.
Тя - вярата, не идва с ореола,
а ореолът се възнася от душата!
Политнах в небесата като птица
и пак от страх сърцето ми се сви...
И може би, забравила крилата,
намразих всички бляскави мечти...
Научих се да дишам с ветровете,
но прекалена ми се стори свободата
и се превърнах в малко земно цвете,
за да обичам и да разнасям красотата!
И в облаци от блясък и лъчи
друг ангел слезе, за да ме прегърне
и в топлите му любещи очи
видях копнежа, който ще ме върне!!!
© Надя Василева Todos los derechos reservados