Даваш ли, или отказваш,
си доволна, че те молят.
Знаеш как и да наказваш,
щом за тебе зашумолят.
И подробна, и си кратка.
Мълчалива, сговорчива...
От живота пò си сладка,
от смъртта си по-горчива.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Браво!