4 abr 2011, 12:45

Април... 

  Poesía
913 0 14
 
"Голубенький чистый
Подснежник: цветок,
А подле сквозистый
Последний снежок.
Последние слезы
О горе былом
И первые грезы
О счастьи ином..."


А.Н.Майков


***
 

Едно покълнало

всред преспите кокиче

което Слънцето

целуваше с лъчите си

сънува ласките

на утринния вятър…

 

… дали от залеза

дали от стихналите

в тъмнината клони

или от допира

на топли длани

изтръгнали

за сетен път

дъха ù…

 

посърнаха очите ù

простена облак

и в миг изсипа

болката си

по стъклата

и в капките

напираше

да го достигне

но падаше

безумно

по паважа…

 

Едно покълнало

всред преспите кокиче…

 

… с което Вятърът

преплиташе

плътта си…

 

от вазата се взираше към Слънцето...

 

по устните

дъха му

да опази…

 

 

                                                                  Чайковски - Април "Кокиче" 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??