Архангеловден
Застанал гордо до престола на Бога,
един голям ангел, символ на доброта.
Един борец за справедливост и честността
той се бори със злите сили с копие в ръка!
Архангел е на божествените сили олицетворение,
до Господ Бог е той, негово е творение!
Защитава доброто и бори се с зло,
заложени са те в нас, ти следвай Добро.
И в старата черква е на икона до врата,
ти влез в дома на Бога с чисти дрехи и душа.
С чисто сърце и с усмивка на твоята уста,
поклони му се и запали ти свещичка една.
Днес празник е голям народен Задушница,
за душите на близките ни които не са с нас!
На този ден ти именико приятели почерпи,
с бял хляб и вино при починалите отиди!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados