8.11.2024 г., 12:35 ч.

Архангеловден 

  Поезия » Философска, Гражданска
93 0 1

                                  Архангеловден 

 

 

 

 

Застанал гордо до престола на Бога,

един голям ангел, символ на доброта.

Един борец за справедливост и честността 

той се бори със злите сили с копие в ръка!

 

Архангел е на божествените сили олицетворение,

до Господ Бог е той, негово е творение!

Защитава доброто и бори се с зло,

заложени са те в нас, ти следвай Добро.

 

И в старата черква е на икона до врата,

ти влез в дома на Бога с чисти дрехи и душа.

С чисто сърце и с усмивка на твоята уста,

поклони му се и запали ти свещичка една.

 

Днес празник е голям народен Задушница,

за душите на близките ни които не са с нас!

На този ден ти именико приятели почерпи,

с бял хляб и вино при починалите отиди!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??