Пътувам надалеч от тук
и пътят до морето ме извежда.
Авантюристичният ми дух
ме мами към една надежда.
Започва да ръми дъждът,
дъждът, изпратен от морето,
и капките му ме тешат
след сълзите - усмихва се небето!
Пътувайки, как искам да летя,
но нещо спира ме, не смея
и като хвърчило на връвта
ръка държи ме, да не се зарея...
Надеждата се спъна във връвта
с хвърчилото, увиснало на нея,
между простора и пръстта
как ще продължавам да живея?!
© Nina Toshich Todos los derechos reservados