24 jul 2019, 18:32

Август 

  Poesía
1910 15 20

От твойта красота попивам, август –

обсипан си с лъчи и сочен плод.

Прегръдката ти – ширната безкрайност

от слънчогледи, пълни със живот.

 

А колко много искам да останеш,

тъй дълго, като цели пет лета.

И сладките си тайни да разкажеш,

сред дъхави полета със цветя.

 

Жадувам те, защото си спокоен,

усмихнато щастлив, небрежно бос.

Със тебе всеки ден е празник троен,

на който съм поканен – знатен гост.

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??