1 dic 2022, 18:02

Австралопитекът от Варна 

  Poesía
201 1 3

... родих се в миналия век,

а ще речеш, че беше вчера.

Бях страшен австралопитек! –

дошъл от адски друга ера.

 

Когато попът ме видял,

в кръщелното ми е записал –

от кал, ще стане пак на кал,

не ще остави даже мисъл!

 

Обаче се заинатих! –

жив! – между щяло и нещяло,

раздадох се във всеки стих –

единство между дух и тяло.

 

И – ей ме, на! – един човек

решил докрай да се разкаже –

безмълвен австралопитек

във ФБ-филм късометражен.

 

Човек, дошъл от Времена,

потънали вдън други ери.

Бях снопче тиха светлина! –

ваш австралопитек! – Валерий.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??