24 abr 2015, 16:20

Автопортрет по поръчка 

  Poesía » De amor
862 0 14

Във ъгълчето на окото ми личи

от смях изрязана дълбоко бръчка.

Тъй трудно прерисуват се очи.

И през сълзи. И по поръчка.

 

Най-трудно този дъх ще уловя

на слънчев лъч и кичури събудени,

в които пръстите ти сутринта

да се разхождат влюбени.

 

Затоплен ръб на скула, звук от глас,

от който чакам невъзможното.

Стенание на нощ и топъл час,

мълчание тревожно.

 

За устните най-топъл цвят ще уловя -

с кармин и кръв ще ги рисувам.

С едни и същи устни зная как

да те проклинам и да те целувам.

 

24.04.15

Велико Търново

© Елица Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??