Аз какъв съм сам не зная,
може би дошъл от рая,
ангел скромен, тих и верен
или подъл дявол черен.
Нека хората да кажат,
да ме хвалят или смажат,
да ме вдигнат в небесата
или сринат със земята...
Щом я има гордостта,
щом е чиста съвестта,
кой каквото ще да прави,
разни хора, разни нрави...
© Иван Бонев Todos los derechos reservados