Аз искам да те заведа у дома -
за да видиш баба - красавица отминала...
За да усетиш обедна нега,
в която се къпе сладко градината...
Аз искам да те заведа у дома -
стените там са чули
много смях и малко тъга,
а в двора презрели са дюлите...
Аз искам да те заведа у дома -
за да срещнеш мен,
такава, каквато е мама сега
ще бъда аз някой ден...
Аз искам да те заведа у дома -
защото там обикнах красотата,
моя е даже пръстта,
поделена от корени непознати...
Аз искам да те заведа у дома -
защото то е усещане,
че притежаваш част от света,
че имаш място сред хората и вещите...
Аз искам да те заведа у дома -
за да видиш къде е сърцето...
къде в гроздови сладки зърна
лете узрява небето...
Ако само ми подадеш ръка,
и аз ще те заведа у дома...
© Евкалипт Todos los derechos reservados
тихо на пръсти...влизаш в душата ми...
дано Той да прочете...с обич за теб.