24 mar 2023, 11:17

Аз, лудият Поет на Варна 

  Poesía
707 2 2

АЗ, ЛУДИЯТ ПОЕТ НА ВАРНА

 

... тъй носи градската мълва, че съм пияна откачалка,

че спя в таванче три на два, и пенсийката ми е жалка,

че хляб на вересия ям – с три бири! – пак на вересия,

че влизам в килнатия храм – парите в дѝскоса да свия,

че в МОЛ-а с две ръце крада, чак камерата ме засякла! –

как чорлавата ми брада от срам пламтяла като факла,

че сетне – в Първо РПУ, съм вил – от ужас и несрета,

 

че сме си лафили на "you" цял ден с вежливите ченгета,

че съм пропаднал тип, сархош, бохем на Седмата си пейка,

и – че съм тъп като галош! – със други думи куха лейка.

Пък аз си скитам по брега подир бездомните си рими,

Бог всеки слух опроверга! – душата чиста съхрани ми.

Е, вярно, луда съм глава! – тъй носи клюката бездарна.

Вървя през градската мълва, аз – Лудият поет на Варна.

 

23 март 2022 г.

гр. Варна, 6, 40 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • От сутринта няколко пъти си го прочетох. Няма нищо общо с мен, но намирам себе си
  • Слава Богу, че си наред и не се впечатляваш от извънземни слухове
    Аз всякак те обичам, Валюше
Propuestas
: ??:??