Аз мога и да губя... Ще приема
пренебрежението без желание.
От поглед пръв житейски не съм тема
за размисъл дълбок, за описание,
Удостоен с инатото мълчание
последният в колоната съм пак.
Перото ти изпрати ме в изгнание,
в полетата на вечния сирак.
Опитвам се да видя твоя бряг
от другата страна на шарен свят.
Понякога е тъжно и е зрак,
и сам за себе си съм непознат.
Това, че днес отстъпвам сред несрета
не ме громи за крайната победа.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados