11.06.2024 г., 9:50 ч.

Аз мога и да губя... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
336 4 8

Аз мога и да губя... Ще приема

пренебрежението без желание.

От поглед пръв житейски не съм тема

за размисъл дълбок, за описание,

 

Удостоен с инатото мълчание

последният в колоната съм пак.

Перото ти изпрати ме в изгнание,

в полетата на вечния сирак.

 

Опитвам се да видя твоя бряг

от другата страна на шарен свят.

Понякога е тъжно и е зрак,

и сам за себе си съм непознат.

 

Това, че днес отстъпвам сред несрета

не ме громи за крайната победа.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??