Зная, че всички добри човеци
с моята кръв се пречистват,
славен Спасител на тях им свети,
чрез мене Него почитат.
Става ми светло, че ще се жертвам -
нали Великден сега е.
Моята радост е безответна -
за мене никой не знае.
Аз съм едно великденско агне -
само животно, едно нищо.
Бог отредил е така да стане
и са към мен безразлични.
Да, ще прославят тъй Спасителя,
моят живот не е важен.
Не че въставам срещу Учителя,
но, Боже, защо забравят -
Слънцето нали и за мен грее,
както за всички останали?...
Хора, защо ли ми се живее,
въпреки вашето Тайнство?...
© Жеко Жеков Todos los derechos reservados