21 feb 2008, 21:28

Аз зная! 

  Poesía » Filosófica
647 0 1
 

Аз зная, аз винаги ще зная,

истината все пъпли във вените ми;

някой път я гоня, не желая

погледа ми светъл да очерни.

 

Виждам мръсния прах под снега,

крадливия поглед и страха,

но знам, че ще дойде сутринта,

с плащ огнен ще прогони нощта.

 

И макар сърце ми, кога е свито,

ранява ме и вие жалостливо,

вие, очи мои, нали не ще ме предадете?

Към Нея, Светлината, водете ме, водете!

 

11. I. 2008

Цикъл 5

© Кера Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??