9 mar 2008, 22:27

Балон 

  Poesía » Filosófica
891 0 5
 
По стъпките

на бягащото нищо

препускам

и хващам последния влак.

Едва достигнала

до крайния вагон,

поглеждам пътя -

извива се като

ядосан  скорпион,

захапал главата

на изчезващия влак.

А аз съм в него -

няма как -

затворен кръг.

Живот като в балон.

Простор нагоре, настрани,

а всъщност са

отвсякъде стени -

уж гумени, прозрачни,

еластични,

а всъщност - непроницеми

и демонични.

Понякога пробивам

студения балон.

Тогава разбирам,

че съм в последния вагон

на бягащото нищо.

 

 

 

© Люска Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??