3 jun 2007, 12:06

Бели облаци, низ от гирлянди 

  Poesía
652 0 11

Бели облаци, низ от гирлянди
обкичват със нежност небето,
златни лъчи, хиляди свещи
е запалило в утрото слънцето.
Дъхав цвят е разлистило лятото
по липите, от цвят натежали,
и приведени клони със слънцето
се целуват, с ухания медени.
Топли ласки догонват мечтите,
разпилени в косите на утрото.
Жарки спомени тичат с лъчите,
и надбягват в очите ми времето.
А годините в своите премени,
като пухкави нежни къдели,
с бели облаци низ от гирлянди
във косите ми нишки изпрели.


© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??