Безбожно красиви.
Евин свят.
Люлеят нежно цвят,
отново, свенливи,
целите в аромат.
В очите им-
един спомен,
тлеещ, прерастнал в любов,
искащ и молещ,
търси те сред пчелите.
Ей, там до белия храст!
Вишневи клонки
изчезващи в мрак,
шепнат любовно
на целия свят
изчезващи истини.
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados