4 jul 2009, 23:11

Без душа 

  Poesía » De amor
794 0 3

Без душа   

Звездите студено примигват
   във нощното бледо небе...
      Как искам сега да ги стигна,
         да стигна звездите с ръце!

         И ето го вятърът хладен - 
      той пречи ми в свойта тъга,
   за мечти този вятър е гладен - 
отнася ги злобно в нощта!

Усмихвам се мило на всички...
   Но само маска това е сега!
      Лицето красиво е нищо,
         щом в тялото липсва душа!

Страхът ми от истински чувства,
   поглъща ме ден подир ден...
      Спасявам сърцето от блудства,
          превръщам го в пламък студен!

Навън пак умират листата,
   китара запява в нощта
      и някъде там - в небесата
         умира ранена душа....


© Ева Станчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Запази мечтите, достигни звездите. Сърцето остави така, недей да го превръщаш в лед. Идва момент, в който страха си отива
  • Благодаря много - няма да позволя на НИКОЙ да отнесе душата и мечтите ми - вече НЕ!
  • Не позволявай на Вятъра да отнесе мечтите и душата ти! Ще са ти нужни още цял един живот!
    Поздравления за чудесния стих!
Propuestas
: ??:??