Ти слушал ли си песента на скалите?
Чел ли си стихове от морски вълни?
Мечтал ли си да полетиш със орлите?
Тревата, чувал ли си как ти шепти?
Грейва ли слънце, щом дете се усмихне?
Нахрани ли някое улично псе?
Откликваш ли, когато някой те викне,
ако са нужни, поне две още ръце?
Сутринта поздрави ли съседа,
който намръщен мина край теб?
Даде ли предимство на оня отсреща?
Тия неща са все дребни, наглед...
Но ти... Като всички останали,
имаш толкова много проблеми.
Махни оковите от душата заключена.
Раздавай любов на сърца наранени!
© Ник Желев Todos los derechos reservados