През лятото, жена ми спря да готви.
Не искаше да прави капама.
Не пържеше - кюфтета със картофи.
Не пълнеше и тиквички с кайма.
Освен това престана да ме гушка.
Отбягваше ме всеки Божи ден.
Четеше - Лев Толстой, и на закуска,
и без да се допира нежно в мен.
Разправяше ми, как - е изморена.
че трябва да почива всеки час.
Че нощем страда силно от мигрена,
и в секса, затова е пълен пас.
Естествено - не можех да приема
подмените във брачния живот,
и спретнах на жена ми супер схема,
с която да ни бъде страшно гот.
Реших, че вместо с нея да се мъча,
с диети без прегръдки и храна,
е най-добре, веднага да приключа
с умората на моята жена.
Предложих й да готвя всеки обед
омлети, баклавички и чорби.
Пък тя - на мое място да работи,
и левове да мъкне със торби!
А вечер, щом от бачкане се върне
отдъхнала в съседния завод,
охотно - със мерак да ме прегърне,
да пусне с мене лютата си пот!
Но… моята съпруга не откликна
на дългата протегната ръка.
Тя вместо туй - отново ме обикна!
И почна, пак да прави мусака!
Юри
Йовев
Август
2021 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados