6 may 2011, 23:17

Без рима 

  Poesía
1053 0 15

Римува ми се времето, в което
деля сълзата си и сричам Бога.
Издишам спомените на сърцето
и дъх по дъх надига се тревога

дали такава рима е възможна,
щом теб те има пролетен до бяло.
И с дъжд по миглите, пък и по кожата,
която вече мене е избрала.

Римува ми се. Разделих сълзата.
Нахраних пролетта. Зачетох Бога.
Изглежда, съм се справила, но вятър
отнесе тебе, миглите, тревогата.

Останах си с предчувствието за рима,
което, казват, топлело понякога.
 Е, да, за да те има, да ни има,
е нужно чувство: римата на вятъра.

© Ива Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??